• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Затварят за автомобили граничния пункт „Кулата-Промахон“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Мярката влиза в сила от днес в 23.00 ч.

  От 23.00 ч. до 07.00 ч. през ГКПП „Кулата – Промахон“ в двете посоки ще бъдат пропускани само товарни автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

  Остават досегашните изисквания за пропускане в Република Гърция само на гръцки граждани и постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини. Всички те, както и досега, трябва да представят на гръцките гранични власти предварително попълнен формуляр за пътуване, получен QR код и отрицателен PCR тест за COVID-19, направен не по-рано от 72 часа. На всеки от тази категория пътуващи през ГКПП „Промахон“ ще бъде направен бърз тест на пункта. При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци ще бъдат пропускани и поставяни под 14-дневна карантина, а останалите няма да бъдат допускани в Република Гърция. Тези мерки не се отнасят за водачите на товарни автомобили.

  През ГКПП “Маказа” в двете посоки денонощно ще могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7 до 23 часа.

  През ГКПП “Илинден” – “Ексохи” се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

  През ГКПП “Капитан Петко войвода”- “Орменион” гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.

  През ГКПП “Ивайловград” и ГКПП “Златоград” не се пропускат никакви превозни средства.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg