• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Конкурсът “Дърво с корен 2020” търси историите на любими дървета
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  За единадесета поредна година конкурсът “Дърво с корен” събира истории на любими и впечатляващи дървета. Организиран е от фондация “ЕкоОбщност”.
  Конкурсът търси онези скъпи на сърцето ни дървета, с които ни свързват лични или семейни спомени, които са се превърнали в пазител на природна местност или населено място, които сплотяват общностите и са неделим участник в техните делници и празници. Той търси нашата жива връзка с природата и ни припомня огромната роля на дърветата – роля, която не се свежда само до благата, с които ни даряват – свеж въздух, чиста вода и място за почивка и зареждане, но се простира и до значението и непреходното им присъствие в народната ни памет, обичаи, култура, символика, посочват организаторите.

  За да включите вашето любимо дърво в надпреварата, трябва да разкажете неговата история и да уловите красотата му в снимки, изпратете предложението си на tree@bepf-bg.org до 15 декември 2020 г.
  Конкурсът е отворен за участие към всички и приема номинации за дървета от цялата страна. Те ще се състезават за титлата “Дърво с корен” на 2020 година, а победителят ще получи като награда оглед от специалисти и препоръки за подходящи грижи. Изборът на победителите онлайн ще се състои от 25 декември 2020 до 20 януари 2021.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg