• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Възможно ли е образованието за климатичните промени да спаси планетата?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Европейската федерация на академиите на науките и на хуманитарните науки ALLEA и Кралската ирландска академия организират уебинар на 24 ноември от 18 ч. на тема: „Възможно ли е образованието за климатичните промени да спаси планетата?“.

  Вдъхновени от изводите от доклада на ALLEA „Кратък преглед на образователните инициативи, свързани с изменението на климата в Европа: Първоначални констатации и изводи за бъдещото образование по климатични промени“  експертите ще обсъдят успехите, предизвикателствата и бъдещето на образователните инициативи в областта на изменението на климата в цяла Европа.

  В обсъжданията ще бъде разгледан и последният документ на Кралската ирландска академия, изготвен от д-р Клиона Мърфи, председател на Работната група за научно образование на ALLEA и представител на Кралската ирландска академия.

  Убинарът ще открият д-р Мери Канинг – председател на Кралската ирландска академия и проф. Павел Ровински – зам.-председател на Полската академия на науките и член на борда на ALLEA.

  Ще бъдат изнесени доклади за:Значението и ролята на образованието за изменението на климата – проф. Пиер Лена, почетен професор в Университета Париж-Дидро; Инициативи за образование по въпросите на изменението на климата в Европа: констатации и последици за бъдещото образование по въпросите на изменението на климата и какво означава това за Ирландия – д-р Клиона Мърфи, Дъблински градски университет и председател на работната група за научно образование на ALLEA; Отговор на Европейската комисия на доклада на ALLEA – д-р Филип Тулкенс, изпълняващ длъжността началник отдел „Климат и планетарни граници“ в Дирекция „Здрава планета“ на Европейската комисия

  Участници в дискусията ще бъдат д-р Агата Годжик (ръководител на отдел за научни комуникации и образование в Полската академия на науките), д-р Майкъл Джон О’Махони (директор на звеното за екологично образование в An Taisce – Национален тръст за Ирландия), д-р Филип Тълкенс (изпълняващ длъжността ръководител на отдел „Климат и планетарни граници“ в Дирекция „Здрава планета“ на Европейската комисия), проф. Пиер Лена (почетен професор в Университета Париж-Дидро) и д-р Клиона Мърфи, Дъблински градски университет и председател на работната група за научно образование ALLEA.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg