• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Затваряне на училища, заведения и магазини предлага здравният министър
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Предложението ще бъде обсъдено на Министерски съвет и се очаква да влезе в сила от петък

  Затваряне на училища, заведения и магазини предлага здравният министър. Това стана ясно на извънреден брифинг. Предложението ще бъде обсъдено на Министерски съвет и се очаква да влезе в сила от петък. Причините за затягане на мерките са увеличаването на броя на заразените, както и на смъртните случаи сред лекари, медицински сестри, учители и млади хора, подчерта проф. Костадин Ангелов.

  Сред предложенията са още удължаване на извънредната епидемиологична обстановка до края на март 2021 година, както и преустановяване на всякакви колективни мероприятия, в това число спортни, конкурси, семинари, частни тържества и др. Заведенията ще имат право да доставят храна само до домовете. Продължава забраната за дискотеки и нощни клубове. Затворени ще бъдат и всички нехранителни магазини.

  “Не налагаме локдаун. Вярваме, че заедно ще го наложим. Всеки един от нас ще стане лекар и медицинска сестра. Време е отново да се обединим в името на живота. Длъжни сме да направим това усилие, за да запазим нашите сънародници. Няколко седмици десциплина ще са равни на хиляди спасени животи. Очаква се тези мерки да дадат резултат най-рано след осем дни. Реално очакваме да има резултат след две седмици до 21 дни и след стриктно спазване на мерките да бъдем заедно за Коледа”, призова министър Костадин Ангелов.

  “Причините за ситуацията, в която се намираме е подценяване на мерките до момента. Тази битка ще бъде спечелена с разум, интелект и дисциплина”, категоричен е здравният министър.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg