• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Увеличават леглата за болни с коронавирус във Варна с 35%
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  При условие, че пациентите се подобряват, те да бъдат изписвани за долечение в домашна обстановка, призова областният управител Стоян Пасев

  До края на седмицата здравните заведения във Варна и региона ще увеличават капацитета си на легла за болни от коронавирус до 35 процента, а в бъдеще – и до 50 процента. Това съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев, който каза, че засега няма дефицит на легла. “Надявам се мерките, които се налагат за ограничаването на разпространението на заразата да свършат работа. Апелът ми беше към всички болници, при условие, че пациентите се подобряват, те да бъдат изписвани за долечение в домашна обстановка, вместо да се налага да разкриваме нови легла”, каза още той. Пасев обясни, че вариантът една от големите болници във Варна да бъде преобразувана само за лечение на коронавирус, не е удачен.

  Стана ясно, че диагностично-консултативните центрове, както и частните медицински центрове, се включват в консултативните прегледи на хора със симптоми на коронавирус. Само през почивните дни в ДКЦ в Градска болница са преминали над 100 души, информира Радио Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg