• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ген.Мутафчийски:Човешкият живот е абсолютната ценност, независимо какви са другите щети
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки е навременно

  Въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки е навременно, въпреки че това решение е било взето трудно от правителството. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерския съвет. Всички държави, които са достигнали подобни нива като България на заболеваемост и смъртност, са предприели подобни мерки, допълни той.

  Целта е да се намали нивото на заболеваемостта и смъртността, изтъкна председателят на националния щаб. Според анализите и наблюденията се очаква, че най-рано към края на втората седмица ще намалее заболеваемостта, а към третата седмица би трябвало да намалее и смъртността. По думите му, това е абсолютно необходимо, за да може здравната система да удържи на натиска, който става все по-непосилен.

  “Човешкият живот е абсолютната ценност, независимо какви са другите щети”, подчерта професор Венцислав Мутафчийски. Той е категоричен, че трябва да се намалят до минимум контактите. Според него това ще доведе до търсения резултат.

  Срокът на предприетите мерки е такъв, защото анализите са показали, че именно триседмичният срок е най-ползотворен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg