• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министър Борисов: Сектор търговия остава изцяло отворен
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Министърът на икономиката Лъчезар Борисов съобщи на брифинг в МС, че се работи върху възможността да бъдат освободени 156 млн. лева наличен ресурс от оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”, предвиден за други две мерки, които ще бъдат отложени, за мерки в подкрепа на бизнеса, заради новите ограничения заради коронавируса. Тези мерки ще бъдат подпомогнати от НАП, предаде БТА.

  Министър Борисов посочи, че днешното решение на МС за новите ограничителни мерки е било водено от най-важната ценност – живота и здравето на хората. “За да е здрава икономиката, трябва да имаме и здрави хора. Постигнахме тежък баланс между свободата в икономическия живот и строгостта на противоепидемичните мерки по международни стандарти”, коментира още министърът. Той посочи, че този баланс е показал, че към момента предприетите мерки ще са само за три седмици, като сектор “Търговия” остава отворен. С това се гарантират доставките, производството и промишлеността, с изключение на работата на големите търговски центрове, допълни министърът.

  Той изтъкна, че продължава работата на МТСП и МИ да се намерят най-бързите мерки за компенсация на бизнеса от затворените сектори и благодари работодателите за предложенията им за компенсиране на бизнеса.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg