• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  СЗО: Движете се повече за здраве
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Istock

  Всички възрастни трябва да имат минимум по 150 минути физическа активност на седмица, за да са здрави, което е особено важно в условията на пандемия, заяви Световната здравна организация (СЗО).

  Препоръчва се децата и юношите да имат средно по един час физически упражнения всеки ден и да ограничават времето пред електронните устройства.

  СЗО стартира своята кампания “Всеки ход е от значение” със съвети, които противоречат на призивите хората да си стоят вкъщи и избягват излизанията и социалните контакти, за да се ограничи пандемията.

  Увеличаването на физическата активност не само помага за предотвратяване на сърдечни заболявания, диабет тип 2 и рак, но също така намалява симптомите на депресия и тревожност и подобрява паметта, казаха от Организацията.

  Всеки четвърти възрастен и четири от петима юноши няма достатъчно физическа активност, която може да включва ходене, колоездене, градинарство и почистване, каза СЗО.

  Възрастните над 65 години се съветват да практикуват дейности, фокусирани върху баланса и координацията, за да предотвратят падания по-късно.

  Устройствата, носени на китката или бедрото, които проследяват физическата активност, са полезни за всички, каза Бул.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg