• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Червената шапчица” на сцената на Кукления театър във Варна тази събота и неделя
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка : Тони Перец

  Началният час на представленията е 11

  Тази събота и неделя – 28-и и 29-и ноември от 11.00 ч., на сцената на Държавен куклен театър – Варна, ще се играе един спектакъл от репертоара за деца – “Червената шапчица”. В театъра е безопасно за здравето на публиката и актьорите, в залата ще бъдат заети 30% от местата, съобщават от екипа на театъра.

  Някои от най-популярните приказни герои от „Червената шапчица“ на Шарл Перо, се срещат в гората, но не за да се надхитряват и да си правят пакости, а за да станат приятели. Към играта ги примамват трите палави елфчета, които живеят във всяко детско въображение. И приключението започва – от първата среща на Червената шапчица с Вълка по пътя към къщичката на добрата ѝ баба. А как завършва тази история, разказана с много смях, доброта, музика и песни, ще разберете, ако я преживеете заедно с героите от детската приказка.

  Спектакълът е отличен с награда на публиката от Международния куклено-театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” – Велико Търново, 2019г.

  Сценарий и постановка: Стоян Стоянов; сценография и кукли: Адриана Добрева; композитор: Иван Кръстев; текст на песните: Вера Стойкова; в ролите: Мария Томова, Гергана Господинова, Иван Шумаров.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg