• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ремонтират детската градина в Бяла
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Община Бяла получи одобрение от Министерството на образованието и науката по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022“ с осигурени средства от правителството на Република България.Във  връзка с изпълнението на проекта е предвидено изграждане на пристройка към основната сграда на детската градина с помещения за игра, санитарни възли и помощни помещения за ползване от всичките групи в детската градина. Същата ще бъде изградена с топла връзка към основните помещения, за да може да се използва пълноценно и през студените месеци. Пристройката е необходима за нормалното функциониране на детската градина и ще осигури на децата достатъчно пространство за игри. При лошо време, ще се използва активно, заради невъзможността децата да играят навън. Това ще им осигури необходимото им място както за свободни игри, така и за занятия предвидени в учебния им план.

  Ще  бъде извършена реконструкция на съществуващият покрив и ще бъде изграден нов, покриващ както основната част на учебното заведение, така и новосъздадената пристройка.Предвижда се подмяна на наличната и вече амортизирана кухненска техника. Ще бъдат доставени чисто нови електроуреди: електрическа печка, електрическа фурна, хладилник, стерилизатор и посуда, съответстващи на всички изисквания за хранене в учебното заведение. Това ще даде възможност, за приготвянето на здравословна и изцяло съобразена с нормите храна, за децата.
  Децата ще получат нови гардероби, легла и матраци. Ще им бъдат осигурени маси и столове за хранене. Фоайето ще бъде оборудвано с нови пейки и шкафове за обувките на децата.Предвидено е облагородяване на цялата дворна площ. Ударопоглъщащата настилка за игра ще бъде подменена с нова , съответстваща на всички норми за безопасност. Ще бъдат доставени и монтирани нови детски съоръжения за игра 3 пързалки, 4 люлки , 3 люлки-тип клатушка, занимателен панел-магазин, 1 занимателен панел – шофьор, 3 беседки, комбиниран уред баскетбол и футбол, пейки, двойна къщичка с катерушка. Всички съоръжения ще бъдат с разнообразен дизайн, осигуряващ разнообразие в игрите на децата, развиващи въображението и фината им моторика. Броя и големината на съоръженията е изцяло съобразен с броя и възрастта на децата посещаващи детската градина.

  Стойността на целият проект е 557 800 лева. Приоритет в работата на Община Бяла е осигуряване на модерни и съвременни условия за отглеждане, възпитаване и обучение на децата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg