• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Новите мерки срещу COVID-19 влизат в сила от днес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Нови противоепидемични мерки срещу COVID-19 в цялата страна. От днес със заповед на здравния министър се въвеждат редица ограничения, които ще важат от 23,30 ч. на 27 ноември, петък, до 21 декември 2020 г.

  Преустановяват се учебните занятия във всички образователни институции – всички ученици от 1 до 12 клас, всички извънкласни дейности, занимания по интереси, занимални и т.н. всички ВУЗ-ове. Затварят се детските градини и ясли.

  Спира се провеждането на обществени мероприятия с присъствена формула, групови културни развлекателни мероприятия, изключения ще правят само театрите – разрешени са посещенията до 30% от капацитета при стриктно спазване на мерките. Не се допуска провеждане на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 души.

  Преустановяват се колективните и индивидуални спортни мероприятия до 18 г. с изключение на международните спортни състезания, които вече са започнали. Всички спортни мероприятия за лица над 18-годишна възраст и международни спортни състезания до 18 г. за деца, се провеждат без публика. Спира се дейността на фитнес центровете, заведенията за хранене и развлечения.

  Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса. Спират се посещенията в игралните зали и казината, посещенията в търговските центрове и търговски центрове тип мол, с изключение на зоомагазини, оптики, аптеки, магазини за хранителни стоки, банки, телекомуникационни оператори, пощи.

  Църквите и религиозните центрове ще бъдат отворени. Парковете и градините остават отворени.

  С цялата заповед на министър Ангелов може да се запознаете на този адрес.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg