• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  1028 пътника пристигнаха на Летище Варна за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Връчени са 65 предписания за спазване на карантина

  За периода от 20.11.2020 г. до 26.11.2020 г. служители на отдел ДЗК извършиха проверки на 15 обекта, във връзка със спазването на  противоепидемичните мерки и обявената извънредна епидемична обстановка.

  Връчени са 65 предписания за спазване на 14-дневния и 10 дневен карантинен срок на поставените под карантина лица, пребиваващи на територията на град Варна.

  Извършени са 500 епидемични проучвания на положителни и контактни лица.

  Служители на отдел ДЗК извършват контрол на пътници на Летище Варна. За периода са пристигнали 1028 пътника, от които 8, пристигащи от Русия и Кувейт са предоставили отрицателни РСR теста за COVID-19.

  През отчетния период са обработени: 5 жалби и сигнали на граждани.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 14 проверки, от които 2 в аптеки, 6 в лечебни заведения за болнична помощ, 6 в лечебни заведения за извънболнична помощ. Няма наложени административни санкции. Издадени са 5 удостоверения, на
  ЛЗ, които отговарят на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт и е регистриран един обект, в който се прилагат  неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве, отбелязват от РЗИ-Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg