• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Залесиха части от варненските квартали „Аспарухово“ и “Владиславово”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кампанията продължава в селата Тополи, Казашко и Каменар

  Граждани, общински служители и съветници залесиха ул. „Моряшка“ (района над блок 30) във варненския квартал кв. „Аспарухово“ в рамките на кампанията „Залеси Варна“, съобщи във „Фейсбук“ районният кмет Ивайло Маринов.

  “Благодаря на танцов състав „Българин“ и на всички граждани, които се отзоваха. Радва ме това, че се включиха хора и от други квартали”, написа той.

  Инициативата „Залеси Варна“ е на Община Варна и на екипа от сайта Гората.бг, откъдето са осигурени безплатно фиданките. Определени са различни терени за новите дървета в районите „Аспарухово“, „Владислав Варненчик“, както и в селата Каменар, Казашко, Тополи, припомня moreto.net.

  Всеки гражданин, който иска да посади дърво, може да се включи в кампанията, след координиране на времето и мястото с представители на администрациите в районите и селата.

  В район „Владислав Варненчик“ залесяването е в местност Ментешето, срещу бл. 404 и бл. 405. В него се включи и районният кмет Николай Костадинов.

  На 30 ноември започва кампанията в село Тополи и ще продължи до изчерпване на фиданките. Залесяването ще е в централния парк, в парка на ул. „М. Стоянов“, край стадиона, обръщача, както и по улиците „Йордан Николов“, „Овчага“, „М. Стоянов“.

  На 1 декември ще започне залесяването на крайезерния парк в село Казашко. Акцията ще продължи до 6 декември.

  В село Каменар залесяването е край главен път с. Каменар – с. Куманово; път ДГ „Боров кът”; ДГ „Боров кът”; ул. „Бреза“; край детските площадки на ул. „Цар Симеон I“ и ул. „Княз Борис“; ул. „Хан Кардам“; ул. „Хан Аспарух“; в района на ОП БК Варна; В близост до църква „Св. Параскева“ в селото; ул. „Цар Симеон I“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg