• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов: Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата, подчерта премиерът

  Това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати. Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят. Така премиерът Бойко Борисов коментира кредитния рейтинг на “Standard & Poor’s” за България, цитиран от Нова телевизия.

  Международната рейтингова агенция потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ‘BBB/A-2’ със стабилна перспектива.

  “Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП. От “Standard & Poor’s” отчитат още, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година”, посочи премиерът.

  Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм II.

  “Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години”, пише още Борисов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg