• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Условно наказание и глоба за 27-годишен, управлявал мотопед без книжка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Шофьорската книжка на водача била отнета, след поредица от констатирани нарушения

  По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, Районен съд – Варна призна за виновен 27-годишен водач, управлявал мотопед в срока на наложена принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС. Шофьорската книжка на водача била отнета, след поредица от констатирани нарушения на правилата за движение по пътищата и след като е бил санкциониран по административен ред с наказателни постановления. Поради неплащане на глобите се стигнало до принудителната мярка. Въпреки това подсъдимият продължил да управлява МПС.

  При шофиране на мотопед без предпазен шлем по ул. „Шипка“ в централната част на Варна, на 9 юни тази година, 27-годишният водач е бил спрян за проверка от полицейски служител, който установява, че по отношение на него има влязла в законна сила принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството му за правоуправление.

  Съгласно параметрите на подписаното споразумение, подсъдимият следва да изтърпи наказание лишаване от свобода за 6 месеца, отложено с 3 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 1000 лева.

  Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg