• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Германия удължава карантината до 10 януари
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Германия ще удължи въведените ограничителни мерки срещу коронавируса до 10 януари. Това стана ясно от изявление на  канцлера Ангела Меркел, цитирана от световните агенции. Баровете, фитнесите и кината също остават затворени

  “Провинциите ще удължат срока на мерките от 20 декември до 10 януари. По принцип нещата ще останат каквито са сега”, каза Меркел след разговори с ръководителите на германските провинции.

  “Още през ноември казахме, че мерките ще останат в сила, ако няма съществени изменения. Днес се съгласихме отново. Ако положението със случаите на заразяване продължи да се развива като сега, ще се срещнем още веднъж на 4 януари”, добави Меркел. Тя посочи, че не може да каже кога ЕС ще разреши използването на ваксина срещу Covid-19.

  Германия имаше 23 275 нови случая за 24 часа до четвъртък сутринта, а общите инфекции са се удвоили повече от началото на мерките, според данни от университета “Джон Хопкинс”. Броят на починалите е 482-ма, което близо до рекорда, отбелява Блумбърг.

  В същото време френското правителство обяви, че ще субсидира десет дни платен отпуск за всички работници в секторите, които са най-засегнати от пандемията на Covid-19, като барове, ресторанти, дискотеки или фитнес зали.

  Помощта е предназначена за служители на компании, които трябваше да прекъснат частично или изцяло дейността си за поне 140 дни през 2020 г. или че през този период доходите им са намалели с повече от 90% по време на периоди на затваряне, се казва в изявление на френското Министерство на труда.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg