• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Мерки за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд – Варна на двама души
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Единият е обвинаем за кражба на автомобил, а другият – на велосипед

  Съдът уважи внесено искане от прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 34-годишен мъж, привлечен като обвиняем за противозаконно отнемане на автомобил. Спрямо него са предявени обвинения, че на 1 декември т.год., в широкия център на Варна е отнел чужд автомобил, спрян на бензиностанция, като впоследствие превозното средство е оставено без надзор. Деянието е престъпление по чл. 346, ал. 2 от НК, наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години.

  Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

  34-годишният е осъждан многократно, като последно е изтърпял наказание лишаване от свобода през м. май тази година.

  Също мярка “задържане под стража” взе Районният съд и по отношение на 27-годишен, привлечен като обвиняем за кражба. Деянието е осъществено в ранните часове на 1 декември т.г. Чрез проникване през незаключена ролетна щора на гараж е откраднат велосипед.

  Съдът счете, че са налице обосновано предположение за извършителство на инкриминираното деяние, както и опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. 27-годишният обвиняем е осъждан, като по отношение на него престъплението, за което се води настоящото досъдебно производство се явява извършено в изпитателния срок на предходна присъда на Районен съд – Смолян.

  3-дневен е срокът за обжалване на наложените мерки. В случай на жалби делата са насрочени за разглеждане пред Окръжния съд за 9 декември от 13 часа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg