• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Коледната елха на Варна грейва на Никулден, гледаме онлайн
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Коледната елха на Варна по традиция и тази година ще грейне на Никулден. Тази година заради въведените противоепидемични мерки на пл. “Независимост” няма да има празничен концерт. Запалването на светлините на елхата ще бъде предавано на живо в страницата на Община Варна във фейсбук .

  Варна посреща коледните празници с красива украса – сфера с разноцветни светлини грее в пространството между сцена „Филиал“ и сградата на Държавния архив, а на площад “Свят” край хотел “Черно море” има нова елха. На пл. “Независимост” са поставени фигурата на Дядо Коледа, както и влакчето с подаръци. Общо над 600 тематични елемента – свещи, елхички, снежинки, звездички, камбанки и светещи гирлянди са разположени по булевардите “Мария Луиза”, “Христо Ботев”, “Осми Приморски полк”, “Цар Освободител”, улиците “Пирин” и част от “Ген. Колев” – от “Чаталджа” до “Царевец”, на автогарата и жп гарата, по Аспаруховия мост, както и в районите.

  До края на годината продължават постановките в ДТ “Стоян Бъчваров” и Държавен куклен театър – Варна. Те се провеждат при спазване на всички мерки за безопасност и 30% заетост на местата в театралните зали. Куклените актьори предлагат и онлайн приказки за деца в сайта “Приказка за теб”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg