• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Спортът с рекорден бюджет за 2021г.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Тази година бюджетът дори бе съкратен спрямо първоначалните планове, след като част от събитията и дейностите отпаднаха заради пандемията.Сериозна част от увеличението се пада на по-големите средства за спортните клубове. Министърът Красен Кралев вече пое ангажимент догодина на клубовете да бъдат предоставени общо 13,35 милиона лв., което е над два пъти повече в сравнение със сега.

  В тон с предстоящите игри в Токио над половината от бюджета на ММС ще е посветен на спорта за високи постижения – 50 093 900 лв., което е с 6,73 млн. лв. над миналогодишните средства за това перо. От тях 10 542 100 лв. са по програма “Олимпийска подготовка”. Издръжката на делегацията в Токио ще струва 800 000 лв., а още 450 000 лв. ще отидат за предстоящото участие на Зимните олимпийски игри в Пекин, които започват само месец след края на 2021 г.

  Субсидиите на спортните федерации възлизат на общо 18,3 млн. лв., а общо 5 млн. ще бъдат предоставени за подпомагане на домакинство на международни състезания у нас. Държавните премии на спортисти и треньори пък ще са на обща стойност 3 млн. лева. Седем милиона лв. ще бъдат предоставени за ремонти на спортни съоръжения, включително базата на шестте спортни училища под шапката на ведомството.

  Близо двойно – от 3,4 млн. лв. на 6,8 млн. лв., се увеличават средствата за политика за младите хора, докато административните разходи на министерството бележат леко повишение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg