• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Литературен конкурс предизвиква млади писатели с темата „Разказ в 10 изречения“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В навечерието на десетата си годишнина Фондация „Шанс за децата и природата на България“ предизвиква всички пишещи млади таланти с покана да се включат в VII-я национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“. Конкурсната тема „Разказ в 10 изречения“ е посветена на юбилея на Фондацията, която вече десет години успешно открива, развива и помага талантливи деца и млади хора с изявени способности в областта на културата, науката и изкуството да осъществят мечтите си.

  Вярна на мисията си  Фондацията за седма година организира и престижния Литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“, насочен към деца и младежи с изявени дарба и интерес към литературата и творческото писане. Интересното тази година е не само темата, но и че в конкурса могат да се включат всички български младежи на възраст от 15 до 20 години, живеещи в страната и в чужбина.

  „Щастливи сме, че имаме шанса и възможността от дълги години не само да откриваме, но и да развиваме най-големия потенциал на страната ни – талантите на нашите деца. Чрез темата на конкурса целим да се докоснем до въобръжението и светогледа на младите хора и да научим какво ще ни кажат с един кратък текст от 10 изречения. Искаме да провокираме участниците да преоткрият дарбата си чрез творчество и по този начим да дарим на всички надежда и оптимизъм за по-добро утро. За полета на таланта няма пречки и прегради и въпреки трудното време, в което живеем, очакваме вълуващи творби. Най – добрите разкази ще издадем в третата си книга през май 2021.“, споделя г-жа Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

  Възрастовата граница  за участие в конкурса е от 15 г. до 20 г. , а крайният срок за изпращане на творбите е 11.01.2021 г. Финалистите ще бъдат обявени на 26.01.2021 г. на уебстраницата на организаторите: www.forbgkids.org

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg