• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Детските ясли и градини във Варна имат готовност да отворят в понеделник
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Общинските детски ясли и градини са в готовност да отворят и да приемат деца още в понеделник – 14.12.2020 г., ако има нова заповед на министъра. Според действащата в момента, те остават затворени до 21.12.2020 г., съобщиха от дирекция “Образование и младежки дейности” в Община Варна.

  Директорите извършват уведомяване на родителите и проучват броя деца, които ще посещават градини от понеделник, за да се даде заявка за храна през новата седмица. Изготвят се графици за работа на персонала по групи, прекратяват се отпуските, там където е необходимо. Сградите ще бъдат подготвени за работа при зимни условия. От дирекцията обръщат внимание, че родители, които до четвъртък (10.12.2020 г.) заявят желание за посещение на детска градина на 14 ноември, но детето не се яви на този ден, ще трябва да заплатят хранодена.

  Постъпването на децата се извършва чрез подписана от родителите декларация, че малчуганите не са били в контакт със заразно болни. След отварянето на всички ясли и градини децата на медиците от първа линия за борба с коронавируса, които в момента са настанени в ДГ№17 „Д- р П. Берон“, ще се върнат в градините, които са посещавали.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg