• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Омбудсманът инициира среща с министъра на образованието по проблемите на дистанционното обучение
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на тема „Проблеми пред дистанционното обучение“ по време на епидемичната обстановка.

  В рамките на час и половина министърът ще отговаря по жалби, въпроси и проблеми, изпратени до омбудсмана от родители, учители, директори на училища и граждански организации. Ще бъдат зададени и въпроси, които засягат децата със СОП и децата с увреждания, които имат най-голяма нужда от подкрепа в тази тежка ситуация.

  Срещата ще се проведе утре, 10 декември 2020 г., от 9.30 часа в платформата ZOOM: този адрес. Тя ще се излъчва в реално време и във Фейсбук профила на омбудсмана –Diana Kovatcheva

  Инициативата на омбудсмана е в рамките на Международния ден за защита правата на човека – 10 декември. Основно човешко право е Правото на образование, ключово значение за развитието на способностите на хората, за справяне с бедността и социалното изключване. Пандемията на практика постави милиони деца по света пред отпадане от образователната система и България не прави изключение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg