• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министър Ангелов: Към момента не се готвим да отворим детските градини
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Надеждата идва с ваксините. Всички сбъркахме, за това се предпазвам от категорични мнения. Следим всички данни в и извън ЕС. Опитваме се да направим цялата логистика за ваксините, но се случват непредвидени неща, като например указът в САЩ за забрана на износа на ваксини. Ситуацията е много динамична, изисква едно надлъгване с вируса. Това заяви здравният министър проф. д-р  Костадин Ангелов.

  Не се готвим да отворим детските градини, имаме нужда от цялата информация до края на тази седмица, за да вземем това решение, но досега данните не ни водят в тази посока, каза още министър  Ангелов. До неделя ще се проследят и когато имаме достатъчно данни, които да ни мотивират, ще го вземем или няма да го вземем, допълни той.

  Непредивидимо протича ходът на заразата тази есен, предстои зимата, имаме нужда от всички хора. Нека за оставащите 10 дни до 21 декември  да загърбим политиката и политическите страсти, за да прекършим гръбнака на този невидим враг, с който се борим, апелира министър Ангелов.

  Недоверието в системата е много голямо. Нито един български гражданин не е виновен за това, което се случва, каза още той и подчерта, че може би настоящата криза е шанс за възстановяване на това доверие.
  Проф. Ангелов коментира и няколко нелицеприятни случаи с пациенти през последните дни. Той съобщи, че са разпоредени проверки.

  За случая във Варна, при който починал човек е оставен на стол пред болница, покрит с чаршаф, Ангелов каза, че категорично няма да толерира подобно лошо отношение към пациентите. Разпоредил съм проверки. Сигурен съм, че ще има санкционирани лица, заяви още той.

  От думите му стана ясно, че нито той, нито членовете на щаба имат някакви притеснения, че болничните легла ще свършат за пациентите, които имат нужда от лечение.

  Проблемът с раздаването на по 1000 лева на всички общопрактикуващи лекари е чисто бюджетна процедура, каза още министърът и уточни, че е говорил с председателя на Надзора на НЗОК. Днес решение ще има. Общопрактикуващите лекари ще си получат средствата – такива, каквито са обещани, каза министърът.  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg