• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министър Вълчев: Възможно е да отпаднат теми от матурите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  След 4 януари ще се решава локално кои ученици могат да се върнат в клас

  Най-вероятно и през следващите месеци ще продължи епидемичната ситуация. След 4 януари, ако обстановката позволява, ще се премине към локално взимане на решения, при което по области ще се преценява в кои училища и кои класове могат да възстановят присъственото обучение. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, цитиран от БНТ.

  При вземане на решение за разхлабване на мерките, първите ученици, които ще се върнат в клас ще са учениците от начален курс – 1 – 4 клас. След това с приоритет са учениците от 7-и и 12-и клас, поясни Министърът участва в дискусия с родители за проблемите с дистанционното обучение, инициирана от омбудсмана Диана Ковачева.

  Обмисля се при връщане на първите ученици в класните стаи да се организира различен график за различните класове, така както беше преди пълното преминаване към дистанционно обучение.

  Относно учениците, които през следващата година ще държат матури, образователният министър подчерта, че не е проблем последните теми от учебните програми да отпаднат от изпита.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg