• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Последните си двама стажант-юристи за 2020-а прие Варненският окръжен съд
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Те са възпитаници на ВСУ „Черноризец Храбър“ и ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”

  Варненският окръжен съд прие последните за тази година стажант-юристи, които избраха институцията, за да преминат задължителния си стаж. Завършилите специалност „Право“ Десислава Везенкова от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и Петър Атанасов от Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий” подписаха актовете си за встъпване и получиха стажантските си книжки на официална церемония. Това е последната стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа правоспособност.

  Стажът на съдебните-кандитати е половин година и е разделен на 2 етапа – 2 месеца общ и 4 месеца специализиран стаж. Целта е юристите да се запознаят с организацията и работата на органите на съдебната власт, адвокатурата и нотариалната дейност, а натрупаните знания да им помогнат в избора на желана област за развитие.

  „Стажът ще премине така, както вие искате. Това е времето, в което ще имате възможност да пишете съдебни актове, да се съветвате със своя съдия, да зададете всички въпроси, които имате. Използвайте си времето ефективно!“, обърна се към стажантите председателят на Окръжния съд във Варна съдия Марин Маринов.

  През тази година Окръжен съд – Варна посрещна общо 49 стажант-юристи избрали институцията за своята задължителна практика.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg