• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Здравният министър се среща с директорите на РЗИ, отговарящи за ваксинирането
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов се очаква отново да се срещне с директорите на шестте Регионални здравни инспекции, които отговарят за организацията по ваксинирането срещу Covid-19, съобщава БНР.

  Трябва да е изготвена логистиката и да е ясна необходимостта от мобилни екипи за обезпечаване на районите, съобщи министър Костадин Ангелов.

  „Ще се съберем отново, за да уточним всички специфики на съответните райони, тъй като във всеки район имаме специфики, които са различни“, обясни той.

  За днес е предвидено и посещение на проф. Костадин Ангелов и заместникът му Слави Пачалов в Централната складова база на БЧК в село Лозен. Те ще проверят наличните количества на антигенни тестове и на предпазни средства за медицински персонал. Двамата ще запознаят медиите и със създадената организация за снабдяването на лечебни заведения в страната с лични предпазни средства и с антигенни тестове. Според подписания на 3 декември договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2020 – 2022 г., направление за PCR тест ще се издава и на лица, които са с положителен резултат от бърз антигенен тест, който е направен от оторизиран изпълнител на медицинска помощ.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg