• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  БХРА: Ако не бъдат отворени заведенията в хотелите, хиляди хора ще посрещнат 2021 г. пред бюрата по труда
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Да заработи спешна схема за компенсации, за да се избегнат масови фалити, настояват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация

  “Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация изразява своето неудовлетворение относно изказването на здравния министър Костадин Ангелов, че и след 21 декември мерките няма да бъдат разхлабени, а заведенията към местата за настаняване ще останат затворени. Преди три седмици, когато бяха обявени новите рестрикции, икономическият министър Лъчезар Борисов публично обеща на бизнеса, че всичко ще заработи отново, макар и при строги хигиенни и противоепидемични мерки, след триседмичния период”. Това се заявява в писмо на БХРА до премиера Бойко Борисов с копие до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, съобщиха от организацията, цитирани от БТА.

  В писмото се напомня, че хотелите и къщите за гости в цялата страна вече имат направени резервации за Коледа и Нова година. Ако сега обаче, не бъдат отворени заведенията в хотелите или не бъдат компенсирани от държавата финансово, хиляди хора ще посрещнат 2021 г. на опашките пред бюрата по труда, предупреждават от организацията.

  Ако мерките бъдат удължени и след 21 декември, от БХРА настояват спешно да заработи схема за компенсиране на собствениците на хотели и заведения, за да се избегнат масови фалити. Според организацията “финансовата помощ от държавата към хотелиерите и ресторантьорите вече е задължителна и тя трябва да бъде в размер минимум на 30 на сто от оборота за периода на затваряне от предходната година, а за новите бизнеси – на предходния период, в който са били отворени с пълен работен капацитет”.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg