• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Учителите трябва да са сред първите ваксинирани срещу COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Призивът е на ЮНЕСКО

  Агенцията на ООН за образование, ЮНЕСКО, призова в понеделник правителствата да дадат на учителите приоритетен достъп до новите ваксини за COVID-19 и да бъдат третирани като “фронтови” работници, предава АФП, цитирана от БГНЕС.

  Призивът дойде, когато Съединените щати, страната, която е най-силно засегната от вируса, стартираха най-голямата кампания за ваксиниране в историята си, като първа получи ваксина медицинска сестра в Ню Йорк.

  „Тъй като виждаме положително развитие по отношение на ваксинацията, ние вярваме, че учителите и помощният персонал в образованието трябва да се разглеждат като приоритетна група“, заяви шефът на ЮНЕСКО Одри Азулай в съвместно видеопослание с ръководителя на Международната организация на учителите (EI) Дейвид Едуардс .

  Азулай и Едуардс казаха, че когато училища и други учебни заведения бяха затворени, за да се предотврати разпространението на вируса, “учителите и помощният персонал останаха на първа линия”. Докато часовете се преместваха онлайн, те „преоткриха начина, по който преподаваме, учим се“, казаха те и добавиха, че когато училищата се отвориха отново, учителите се върнаха „смело“ в класната стая.

  Подчертавайки, че училищата са “незаменими”, базираната в Париж ЮНЕСКО и базираната в Брюксел EI призоваха учителите да бъдат сред първите на опашка, които ще бъдат ваксинирани,

  САЩ се стремят да имунизират 20 милиона души до края на 2020 г. Те стартираха програмата след издаване на спешно одобрение за ваксината на Pfizer-BioNTech, която вече се използва във Великобритания.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg