• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Карин дом с отличие за социална иновация
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Карин Дом

  Конкурсът се организира от МТСП в подкрепа на социалната икономика и предприемачество

  Фондация Карин дом бе отличена с престижното второ място в конкурса „Годишна национална награда за социална иновация в подкрепа на социалната икономика” на Министерство на труда и социалната политика за 2020 г. в категория „Социални иновации, свързани с предоставяне на социални продукти и услуги“.

  Мая Донева, изпълнителен директор на Карин дом присъства на официална церемония в Министерството, на която Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и заместник-министрите Султанка Петрова, Адриана Стоименова и Лазар Лазаров връчиха наградите.

  “Тази награда е за всички родители, които продължиха да ни имат доверие в новата реалност, за всички колеги от екипа на Карин Дом, които не спряха да учат и подкрепят семейства, въпреки, че често те самите имаха трудности, и не на последно място за всички деца, за които ежедневно работим и създаваме възможности по време на пандемията!”, каза специално за Varnautre.bg Мая Донева.

  В условия на пандемия  Карин дом трансформира цялата си дейност в онлайн услуги – терапия, социална и психологическа подкрепа за семейства, тренинги за родители, обучения на родители и специалисти, игрови занимания, конференции, семинари, проекти и програми. Към момента Карин дом може да се похвали с разработени и внедрени иновативни семейно-ориентирани практики в условия на пандемия.Тези иновации в услугите позволват  да не се  спира работа, което е от изключително значение за всички деца със специални потребности и техните семейства, с които Карин дом работи.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg