• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Четири институции следят за спазване на мерките в магазините
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Санкции ще има и за потребители

  Търговският бранш иска бърза писта за ваксиниране на хората, работещи в магазините. Това съобщи икономическият министър Лъчезар Борисов след среща с представителите на големите хранителни и нехранителни търговски вериги и главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев, информира DarikNews.bg.

  От думите на Борисов стана ясно, че за следене спазването на противоепидемичните мерки в магазините влизат екипи на четири институции – Министерство на вътрешните работи (МВР), Регионални здравни инспекции (РЗИ), Агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Комисия за защита на потребителите (КЗП).

  Бизнесът и здравните власти могат да седната на една маса и да имат една цел – здравето на хората и запазване на бизнеса, обобщи министър Борисов постигнатото на срещата. Според него сектор „Търговия“, с изключение на моловете, продължава да работи.

  Обединихме се за спазване на противопидемични мерки. Всички поеха ангажимент, заяви министърът и отбеляза, че и към настоящия момент голяма част от търговците са реорганизирали своята дейност – използват много повече дезинфектанти, някои са удължили работното си време, други са назначили повече хора за охрана.

  Икономическият министър съобщи, че МВР ще съдейства за спазване на мерките и образуване на опашки пред магазините, особено преди и по празниците.

  Бюрата по труда също ще бъдат включение, като ще се използват да бъде осигурена подкрепа на магазините за охраната или друг вид служители при необходимост.

  По настояване на търговците в контрола по осъществяване на мерките ще се включат и представители на КЗП. А за хранителните магазините – на БАБХ.

  Санкции ще има и за потребители, които не спазват мерките, заяви от своя страна държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg