• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С 600 по-малко са новозаразените с COVID-19 във Варна за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Случаите на остри респираторни заболявания и въздушно – капкови инфекции нарастват

  За изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна лабораторно доказани положителни на COVID- 19 са 1301 лица срещу 1901 лица от предходната седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция в морския град.

  Извършени са 1656 епидемиологични проучвания на съмнителни и положителни на COVID-19 лица и лица с други инфекциозни заболявания. Издадени и връчени са 3071 предписания за поставяне под карантина на положителни и контактни лица. Няма наложени административни санкции.

  Броят на регистрираните чревни инфекции е 4 случая срещу 8 от предходната седмица, представени от: 2 колиентерита и 2 ентероколита.

  От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ има регистрирани 10 лица заболели с варицела, срещу 8 за предходната седмица.

  Регистрираните остри респираторни заболявания (ОРЗ) през настоящата седмица са 507 срещу 494 броя от предходната седмица.

  За изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна лабораторно доказани положителни на COVID- 19 са 1301 лица срещу 1901 лица от предходната седмица.

  В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали 20 лица, от които са имунизирани 10 лица. От тях за жълта треска са имунизирани 2 лица.

  Няма регистрирани случая на лица ухапани от кърлежи.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg