• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Общини във Варненско си партнират с Италия в областта на социалните услуги
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  Добри практики бяха обменени на международна конференция в Долни Чифлик

  През декември  2020 г. в гр. Долни чифлик се проведе международна конференция „Интегрираните социални услуги – за всеки според потребностите”. В работата на конференцията се включиха 83 участници от общините Долни чифлик, Бяла, Белослав, Дългопол, Аксаково, Суворово, Провадия и представители на партньорите от Италия. Конференцията бе открита от кмета на община Долни чифлик Красимира Анастасова, която представи ползите от проекта и благодари на кмета на община Осило за доброто сътрудничество, за гостоприемството по време на работното посещение в Италия, за ангажираността и отзивчивостта им при организацията на конференцията.

  На конференцията бяха представени дейностите,въвеждащи иновативен подход за достъп до общински социални услуги, дава възможност за регистрация на всички кандидати за социални услуги чрез електронна платформа и създава база от чакащи включване в дадена услуга, както и за лицата, които получават общински социални услуги.

  Добри практики бяха представени от италианските партньори от Центъра за социални грижи за хора с ментални увреждания в Сасари и Центъра за социална интеграция на хората с умствени проблеми Кастел Сардо.Българския опит бе представен чрез инициативи на общините Дългопол  и Аксаково.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg