• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Навръх Бъдни вечер гледаме концерт на емблематичния Симфоничен оркестър на Далас
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Във времена на предизвикателства и неясно утре за целия свят, Bloomberg TV Bulgaria предоставя възможността макар и разделени, да празнуваме Коледа заедно с надежда, че всички беди ще останат зад нас. В навечерието на най-светлия християнски празник, от 21:00 часа, телевизията ще излъчи грандиозния музикален спектакъл на Далаския симфоничен оркестър под диригентството на Лоурънс Лоу, Луси Билингсли, Стив Дъръм. Солисти на концерта са Ава Пайн-сопран и Куинси Робъртс, а разказвач на приказното събитие в духа коледните и новогодишни празници е Крег Хол.

  „Ако искате да оцените величието на един град, душата му, трябва да потърсите изкуствата, които създава“, споделя Санджив Яджник, председател на Борда на Далаския синфоничен оркестър.

   „Симфоничното изкуство е неговият връх. Класическата музика носи радост и надежда за всички. Тя е от основно значение за развитието на децата. Бизнес лидерите имат задължението да разберат огромното отражение на изкуството върху обществото и бъдещите поколения“, допълва той.

  Симфоничният оркестър на Далас е основан през 1900 година, като днес продължава да е сред най-предпочитаните и е сред най-високо оценените първокласни оркестъри в света.

  Повторение на ексклузивния за българския ефир концерт може да гледате и в първия ден на 2021 година – на 1 януари от 14 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg