• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Армията е най-слабо засегната от COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Армията е най-слабо засегната от COVID-19 от всички други институции и това се дължи най-вече на ген. Венцислав Мутафчийски. Ако неговото мнение е, че трябва да се ваксинираме, аз ще се ваксинирам. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, отчитайки, че тази година армията е с най-висок рейтинг на одобрение сред обществото.

  Каракачанов припомни подписания договор за машини за специалните сили, които ще се произвеждат в българско предприятие в Самоков, както и договора за модернизация на основния ни боен танк Т-72 в „Терем” и подчерта целта в работата по военни проекти да участват български фирми.

  Каракачанов не подмина и темата РС Македония.

  България не е наложила вето, ние им казахме, че ще дадем съгласие за започване на преговорите тогава, когато се поправите, когато се научите, че със съседите, с които твърдите, че имате обща история не може по този начин. Не може от първи клас да подготвяш децата в омраза към българите. Не може да възпитаваш в омраза и то на база на неверни факти, заяви Каракачанов и припомни, че само преди 3 години беше сключен договор.

  Преди 3 години подписахме договор, той не се спазва. Не знам дали знаете, че даже Иисус Христос е македонец. Скопските политици трябва да си изграждат своята история на база на автентичните факти от тяхната история, каза още Каракачанов.

  Запитан за предстоящите парламентарните избори, той подчерта, че ВМРО се намира в коалиция и какво ще следва нататък зависи от решение, което ще бъде взето след разговор с коалиционните партньори.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg