• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  775 пациенти са преминали през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Св. Марина“ за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От тях с потвърден и възможен COVID-19 са 318

  В УМБАЛ „Света Марина“-Варна, със Заповед на Изпълнителния директор, към момента са разкрити 332 легла за пациенти с доказан КОВИД или съмнителни такива, от които 37 интензивно лечение на пациенти с КОВИД. За периода 21-27 декември през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“ са преминали 775 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен COVID-19 са 318. Преминали пациенти през Covid структурите за периода са 405, от които през интензивни отделения – 75. Излекувани през изминалата седмица са 181, а починали – 34. Успоредно с лечението на тези пациенти, болницата оказва спешна медицинска помощ на всички нуждаещи се със заболявания по профилите на останалите клинични структури.

  УМБАЛ „Света Марина“ – Варна е осигурена с всички видове дезинфектиращи препарати и предпазни средства. Разполага и с необходимите количества медикаменти и консумативи.

  Ръководството на болницата ежеседмично ще уведомява населението на Варна и областта за реалната ситуация в лечебното заведение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg