• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Британските депутати одобриха сделката с ЕС след Brexit
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Тя беше окончателно договорена след месеци на преговори

  Британската Камара на общините одобри сделката за бъдещите отношения с Европейския съюз след Brexit. Това се доказва от резултатите от гласуването на едноименния законопроект, проведено днес, информира Нова телевизия.

  Законопроектът, част от който е споменатото споразумение, беше приет на второ четене с подкрепата на 521 народни представители, а 73 депутати бяха против. Сега той трябва да премине на трето четене, но е вероятно да стане официален, тъй като управляващата Консервативна партия и опозиционната Лейбъристка вече обявиха предварително, че ще подкрепят сделката. След това документът трябва да отиде при членовете на горната Камара на лордовете.

  Британските депутати гласуваха в подкрепа на търговската сделка, въпреки скептицизма на либералните демократи, шотландските националисти и останалите от Лейбъристката партия.

  Премиерът Борис Джонсън заяви на специално свикано заседание на парламента, че Великобритания трябва да работи “ръка за ръка” с ЕС, като същевременно запази собствения си суверенитет.

  Той заяви: “BREXIT не е край, а начало. Отговорността сега е на всички нас да използваме по най-добрия начин силите, които си възвръщаме, инструментите, които вземаме обратно в ръцете си.”

  Търговската сделка беше окончателно договорена в навечерието на Коледа след месеци на преговори. След гласуването на депутатите обаче, законопроектът ще трябва да бъде одобрен от Камарата на лордовете и може да стане закон едва около полунощ. Това ще означава, че търговията за повече от 1 трилион щатски долара между Обединеното кралство и ЕС може да продължи без необходимост от мита.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg