• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Образователният министър: Минаваме отново на дистанционно обучение, ако разпространението на COVID-19 се засили
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От утре в училище се връщат децата от I до IV клас, отварят ясли и детски градини

  На 4 януари отварят яслите и детските градини, в училище се връщат и учениците от началния курс – от I до IV клас. До края на месеца обаче учениците от V до XII клас ще продължат да се обучават дистанционно в онлайн среда.

  За улеснение на родителите на децата в детските градини няма да се изисква медицинско от личния лекар, а само декларация за информирано съгласие от родителите, че децата са здрави, информира БНР.

  Детските градини и яслите ще работят със строг сутрешен филтър и със засилена дезинфекция на помещенията.

  Образователният министър Красимир Вълчев вече съобщи, че системата има готовност във всеки един момент да премине отново изцяло на дистанционно обучение и да затвори градини и ясли, ако разпространението на COVID-19 се засили.

  В училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, както и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията.

  По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

  В училищата ще има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18.00 часа или до приключване на учебните часове при целодневно обучение в съответната образователна институция.

  От МОН уверяват, че е създадена организация чрез регионалните управления на образованието за приемане на заявления от родители/семейства, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от разстояние.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg