• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  По-големите ученици поетапно се връщат на училище от 18 януари
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  По-големите ученици поетапно се връщат на училище от 18 януари .Това  стана ясно от думите на  министър Красимир Вълчев, който е на посещение в столичното 143-то ОУ „Георги Бенковски”, за да провери как върви учебният процес след завръщането на децата от 1 до 4 клас в час. Според Вълчев  първо трябва да мине една пълна седмица на присъствено обучение, да се проследи броят на зоболелите и да се вземат конкретните решения.

  „Ситуацията с коронавируса може да се подобри или влоши заради празниците. Ако се подобри, ще пристъпим към режим на редуване – една част от учениците да са вкъщи, а друга в класните стаи”, поясни Вълчев.

  Министър Вълчев заяви, че засега имаме нормална посещаемост при малките ученици. Всяка община има право временно да отмени задължителното присъствие в детските градини. Той коментира и кога студентите ще се върнат отново на лекции.

  „В момента са разрешени държавните изпити. Трябва да имаме трайно подобрение на епидемичната ситуация, за да може студентите отново да ходят на университет. Тоест да имаме средно дневно под 600 заразени за по-дълъг период от време”, поясни министърът на образованието.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg