Сдружението на "Витошките ски училища" поиска промяна на Плана за управление на ПП "Витоша"

"Витошките ски и сноуборд училища" обединяват ски-училищата, които обучават децата на София. От години ние изпитваме затруднения свързани с нашата работа. Едно по едно съоръженията на територията на ПП "Витоша" излизат от строя, защото са морално и физически амортизирани. И все по-малко остават местата на Витоша, където може да се извършва нормално обучение и тренировъчен процес. Това написаха от сдружението.

"От дълго време наблюдаваме споровете свързани с възможността за тяхната подмяна с нови и модерни съоръжения и виждаме, че всички се въртят в един омагьосан кръг без да предприемат конкретни действия. Поради това ние внасяме искане до Министъра на околната среда и водите за стартиране на процедура за промяна на Плана за управление на ПП „Витоша“.  За нас проблемът е ясен и смятаме с тази незначителна промяна в плана за управление да се реши един път завинаги този спорен казус. Очакваме „Витоша ски“ след като имат възможност по закон за подмяна  да си удържат на думата", се посочва още в позицията на „Витошките ски и сноуборд училища“.

"Призоваваме всички да се обединим около модернизацията на съоръженията на Витоша в името на нашите деца. Вече изминаха едни десет загубени години, дано 2021 год. е ново начало.", заявяват от сдружението.