• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов: Президентът да не търси оправдания с пандемията, за да отложи изборите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Премиерът Бойко Борисов заяви  пред журналисти в Министерския съвет, че изборите за Народно събрание се обявяват от президента,  ако той вече е заявил, че ще бъдат на 28 март, нека не търси оправдания в развитието на пандемията, за да смени датата.  Борисов добави, че държавата се готви за избори на 28 март и призова за максимално бързо ваксиниране на повече хора, включително и на личните лекари.

  Той припомни, че президентът ясно е заявил тази дата още миналата година. Няколко пъти датата е била повторена. „Кой диктува на президента датата 28 март и кой сега му казва, виждайки социологическите агенции, че ГЕРБ е водеща политическа сила…Сега тази дата да бъде отлагана…“, коментира премиерът. По думите му ГЕРБ е готова за изборите на 28 март, а определянето на датата е изцяло в правомощията на Радев.

  „Да ни вика на консултации, след като е казал дата, той си измива ръцете с нас“, заяви Борисов.

  Борисов коментира нападките на Радев от вчера, който заяви, че Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган и го обвини във връзки с ДПС.

  ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател и етническата карта е нещо, с което никой не трябва да си играе, особено с Ердоган и ДПС заедно. Моля да бъде по-внимателен с изказа си, заяви Борисов.

  „Аз съм започнал да печеля изборите чисто мажоритарно, сам, без партия без нищо. Аз съм си побеждавал сам на изборите и българският народ ми е давал, каквото ми е дал досега като доверие“, заяви премиерът. И допълни: “С Турция ние водим най-добрата дипломация. Стокообменът ни минава милиарди долари и все повече инвестиции, особено в автомобилостроенете, минават през турски компании. И не на последно място нелегалната миграция, заяви още Борисов и определи спора му с Румен Радев като махленски. Да се вкарва президентът на друга държава в един вътрешно махленски спор, който вече дори не е вътрешнополитически, не е редно. Аз мога да кажа на президента, че е ортак с Черепа. Какво общо имам с Пеевски?“

  ДПС е подкрепяла управлението в няколко момента – покупката на Ф-16, евроатлантическия път, Истанбулската конвенция, толкова – в нито едно друго нещо. От години не съм го виждал. Когато спихнат и нямат идеи, и вадят това, припомни Борисов и заяви, че не могат да му прикачат никой.

  „ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, а не Цецка Цачева. Сега могат да направят каквото искат. Какво общо имам с ДПС? На места на тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС и тя ще бъда безкомпромисна. Голяма част от българските мюсюлмани отиват в ГЕРБ. Не могат да ми прикачат нищо“, каза още премиерът.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg