• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Димитър Димитров: Спорят за дата на вота, но всъщност говорят кой на каква позиция е
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Тече кампания – спорят за дата на изборите, а всъщност се говори кой на каква позиция е“, коментира за „България он еър“ политологът и член на ЦИК Димитър Димитров.

  По думите му отворените теми сега са кога и как ще се проведе парламентарният вот в условия на активна пандемия. Според него маски за вота ще има при всички положения, а за ръкавиците – ще се решава тепърва.

  “Ще има някои размествания в изписването на числата, ще се наложат поправки. Ще има обществен спор защо се е наложила тази поправка. Размахването на протоколи не е различно от горенето на маски”, подчерта политологът. За него незаобиколим проблем, който ще се решава, е това, че карантинираните са временно в условия на невъзможност да излизат.

  “Трудно е да предвидим какви ще се мерките в другите страни, предвид вота на българите в чужбина. Има проблем и с предаването на протоколите заради струпването на хора – просто ще трябва график и изчакване, както и областните управители да създадат организация”, уточни Димитър Димитров. Той припомни, че ще има малко над 9000 машини за гласуване, а процедурата за доставката вече е приключила.

  “Всеки, който е работил с екран, няма да има проблеми”, категоричен е политологът и член на ЦИК Димитър Димитров.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg