Инициативата "Подари надежда" събра хората с големи сърца в Сандански

През 2020 г. са дарили надежда на нуждаещи се в моменти на тежки изпитания

Възобновената по предложение на Общински съвет - Сандански инициатива "Подари надежда", вчера обедини и събра хората, които през изминалата 2020 г. са дарили надежда на нуждаещи се в моменти на тежки изпитания.
Вечерта бе емоционална и изпълнена със съдържание, смисъл и вяра в доброто, след представяне на всички добри дела, които не са останали незабелязани от хората!
За своя денонощен труд, за надеждата за живот, която даряват, за смелостта въпреки всичко и въпреки страха, за хората, които спасиха и продължават да спасяват животите на нашите близки, призът "ПОДАРИ НАДЕЖДА" кметът на община Сандански - Атанас Стоянов връчи на екипът на МБАЛ "Югозападна болница".
Признание за своята добрина, протегната ръка, помощ и подкрепа получиха и Асен Иванов и персоналът на ресторант "Маслина", които безвъзмездно предоставяха храна на болни и възрастни хора в началото на обявената епидемична обстановка.
За доброто им дело и предоставянето на храна на МБАЛ "Югозападна болница" въпреки трудностите, в които попадат и самите те, заслужено признание бе връчено и на Сдружението  на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.
Доброволците от града, които в продължение на месеци се включиха активно във всички дейности на общината в началото на обявената пандемия, ръководени от Костадин Карамитов, заслужено също бяха отличени.
Добротворното и благородно дело на Анна-Мария Насковска, която по време на пандемията шиеше и даряваше безвъзмедно маски, също не остано незабелязано и получи своето заслужено признание.
С благодарност и искрено възхищение от всички присъстващи в залата, заслужен приз за "Подари надежда" бе връчен и на седемте медицински сестри, работещи в детски ясли и градини в община Сандански, които станаха доброволци в МБАЛ "Югозападна болница". В едни от най-тежките за болничното заведение моменти сестрите Здравка Клямбова, Симеонка Аргирова, Людмила Михайлова, Виктория Димитрова, Елица Ръбачева, Росица Тасева и Мария Държанлиева застанаха рамо до рамо с екипа на болницата, в борбата с COVID - 19.
Обединени от своята доброта - Янка Василева и Марина Димитрова, преди година успяха да обединят цял Сандански в подкрепа на малката Никол Дамбова. Приз "Подари надежда" бе връчен на Янка и Марина за тяхната инициативност, помощ и подкрепа, за надеждата и вярата в доброто.
Заслужено признание за добрината и подарената надежда бе връчен и на Пенка Тойтова, която със своето голямо сърце помага на човек, изпаднал в трудност.
Отличена с приз "Подари надежда" бе и Любка Митова, която с любовта си към животните не спира да се грижи за беззащитните и лутащи се животни.
Винаги с протегната ръка, даряващи надежда, признание получиха и Сдружение "Подари надежда", които не спират да се грижат за образованието, социализирането и нуждите на деца, които най-силно се нуждаят от подкрепа и надежда.
За своя професионализъм и отдаденост беше отличен и екипът на библиотеката към НЧ "Отец Паисий-1919", които преобразяват училищната библиотека на ПГ "Яне Сандански".
За добрите сърца, воля и вяра признание бе връчено и на сем.Мира и Евгени Георгиеви, които в началото на пандемията доброволно и безвъзмездно даряват закуски на работещи фирми и предприятия в Сандански.
Приз "Подари надежда" бе връчен и на екип професионалисти, които дават надежда на родители и семейства, които търсят децата си. Признанието получи екипът Мария Манушева и Васил Барутчиев от РУ - Сандански.
За своя отговорен труд, за смелостта и себеотрицанието, за надеждата и професионализма бе отличен и екипът Росен Шопов, Роберт Спириев и Стоян Чивчев от Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението - Сандански.
В края на събитието, посветено на добротата и надеждата, кметът на община Сандански Атанас Стоянов обяви, че е изработен специален стенен плакет за всички граждани на община Сандански и за самата Никол Дамбова, които, обединени, показаха, че доброто ражда добро. Достатъчно е да имаш добро сърце!