• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пет български институции с най-много публикации в научната база данни Scopus
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пет български институции са с най-голям брой публикации в научната база данни Scopus за периода 2017-2019 г., съобщиха от Българската Академия на науките. Заедно, тези институции представляват 72,4% от всички български публикации в базата данни Scopus.

  Учените от БАН са с най-голям брой публикации в престижната база данни Scopus- 6273, следват ги колегите им от Софийски университет “Св.Климент Охридски” с 2584 научни публикации. На трето място е Технически университет-София с 1801 публикации. Учените от Медицински университет-София имат 1295 публикации, на пето място е УМБАЛ “Александровска” с 512 публикации.

  Снимка:БАН

  Scopus е най-голямата база данни с резюмета и цитирания на рецензирана литература: научни списания, книги и сборници на конференции. Scopus предоставя изчерпателен преглед на резултатите от световните научни изследвания в областта на науката, технологиите, медицината, социалните науки и изкуствата и хуманитарните науки, като разполага с интелигентни инструменти за проследяване, анализ и визуализация на научните изследвания.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg