• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Двама, крали проводници и части, остават в ареста
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Според Наказателния кодекс, престъплението, в което двамата са обвинени, е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“

  Дежурен състав при Районен съд – Варна взе днес мерки за неотклонение спрямо двама души, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

  Съдът уважи внесено искане на Районната прокуратура за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на двама мъже, на 43 г. и на 41г. възраст, привлечени като обвиняеми за извършена в съучастие кражба на чужди вещи – проводници и части, от владението на Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Деянието е извършено чрез използване на техническо средство – метални клещи.

  Според Наказателния кодекс, престъплението, в което двамата са обвинени, е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“. По отношение на двамата деянието се явява осъществено в условия на опасен рецидив.

  Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският районен съд прие, че съществува обосновано предположение двете лица да са съпричастни към деянието, в което са обвинени. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността лицата да се укрият или да извършат престъпление и им определи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg