• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Почти 2 млн. са жертвите на COVID-19 по света
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Във Великобритания броят на починалите през миналата година е най-висок от Втората световна война

  Почти 2 милиона души с COVID-19 са починали по света. Това показват данните на университета “Джонс Хопкинс”, информира Нова телевизия. Във Великобритания отчетоха мрачна статистика- броят на починалите през миналата година е най- висок от Втората световна война насам.

  Броят на заразените с коронавирус във Великобритания нараства стремглаво, като повече от 32 хиляди души са в болница. Министърът на здравеопазването не изключи възможността да бъдат наложени още по-строги мерки, въпреки че масовата ваксинация продължава.

  „До момента в Обединеното кралство сме дали 2 милиона и 600 хиляди дози на 2 милиона и 300 хиляди души. Осигурили сме защита чрез имунизация на много повече хора, отколкото всички други държави в Европа взети заедно”, заяви здравният министър Мат Ханкок.

  Индия, с население 1 милиард и 300 милиона, стартира най-голямата ваксинационна кампания в света. В следващите 6 до 8 месеца ще бъдат имунизирани 300 милиона от рисковите групи. Първите 30 милиона, които ще получат препарат срещу COVID-19 ще бъдат лекарите и служителите на първа линия, следвани от 270 милиона души на възраст над 50 години.

  „Увериха ни, че ваксините ще се съхраняват на студено в основния щатски ваксинационен център. От тук, 536 хиляди дози утре ще започнат да бъдат разпределяни в 10 регионални центъра”, посочи Джей Радхакришнан, секретар на щата Тамил Наду.

  Почти 9 милиона американци също вече са ваксинирани с две дози от ваксините срещу COVID-19. Сред тях е и избраният за президент Джо Байдън, който получи втора доза от ваксината на BioNTec/ Pfizer в болница в Делауеър. Негов приоритет в Белия дом ще бъде ваксинирането на 50 милиона американци за първите си 100 дни: „Мой приоритет номер едно ще бъде ваксина в ръцете на хората, точно както аз направих току що и възможно най-бързо. Работим и в момента по тази програма.”

  Израел може да започне да ваксинира децата на 12-годишна възраст в следващите два месеца, ако проучване покаже, че това е безопасно. С най-голям брой ваксинирани в света, страната очаква да отвори икономиката си в средата на март.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg