• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нинова към Радев: Гласуване по пощата е възможно, но с активна регистрация
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От БСП са против гласуване в два дни

  Гласуването по пощата е възможно, но трябва да върви ръка за ръка с активната регистрация, иначе ще си остане просто добро предложение, коментира на консултациите при президента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

  Тя увери държавния глава, че опозицията в парламента е готова да обсъжда промените в Изборния кодекс, които управляващата партия ГЕРБ ще внесе във връзка с това карантинирани и приети за лечение хора да гласуват с мобилна изборна кутия. Нинова напомни и факта, че през годините левицата е подкрепяла машинното гласуване, като гарант за вота, но решение на мнозинството е да остави и традиционните хартиени бюлетини в процеса като „отстъпление от този принцип“.

  От БСП са против гласуване в два дни.

  „Готови сме за избори по всяко време“, декларира Нинова и посочи, че социалистите ще се съобразят изцяло с определената от президента дата, тъй като това е изцяло негово правомощие.

  Нинова допълни още, че от партията ѝ са усъвършенствали програмния си документ „Визия за България“ и апелира останалите партии да започнат с дебатите по изборните си платформи по същество.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg