• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Свлачището в Морската градина е обезопасено
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Радио Варна

  Няма пострадали хора и населени места в риск от наводнения във Варненска област, част от язовирите се изпускат контролирано, за да не прелеят, съобщи областният управител Стоян Пасев

  Свлачището, което се активизира в Морската градина във Варна, е обезопасено. Към момента обаче не може да бъдат предприети други дейности, тъй като водата от обилните валежи още се оттича, уточни областният управител на Варненска област Стоян Пасев, цитиран от Радио Варна.

  “Успяха пожарната и община Варна да освободят едното платно, така че да е проходима алеята. След като изсъхне, ако има още налична маса, която трябва да падне, трябва да се отеса, буквално така се казва понятието, от целия скат, за да може каквото има да се свлича, да се свлича и да се направи обезопасяване. Докладвал съм го вече”, съобщи Пасев.

  Стоян Пасев е уведомил за ситуацията Министерския съвет.

  Няма пострадали хора и населени места в риск от наводнения във Варненска област, част от язовирите се изпускат контролирано, за да не прелея, съобщи още Стоян Пасев, който след въвеждането в действие на Националния план за защита при бедствия изпраща информация за ситуацията в областта до Министерски съвет.

  Пасев каза, че щети има в община Бяла, но там кметът се е справил със ситуацията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg