• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Повече от 300 заявки за ваксини срещу COVID-19 са подали от морската индустрия у нас
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Очаква се броят на желаещите да се увеличи, съобщават от Българската морска камара

  Над 300 души, заети в морската индустрия у нас, са поискали да се ваксинират срещу коронавирус. Това е станало ясно след проучване на Българската морска камара. Има фирми от морския бранш, в които всички служители искат да бъдат имунизирани, като се очаква броят на желаещите да се увеличи, съобщи в морското предаване на Радио Варна заместник председателя на камарата Свилен Крайчев.

  Той напомни, че от Българската морска камара са изпратили писмо до Министерството на здравеопазването с искане работещите в морската индустрия да имат приоритетен достъп до ваксини срещу коронавирус. Отговор от министерството се очаква евентуално тази седмица, каза Свилен Крайчев и уточни: “Корабните агенти, спедиторите, пристанищните работници, пилотите са служители на първа линия и е добре да бъдат ваксинирани. Много са заразените сред фирмите от морския бранш, има и починали хора”.

  Първоначалните разчети показват, че морската индустрия е сравнително по-слабо засегната от кризата. Заради ограничаването на сухопътните превози голяма част от стоките се превозват по море, заяви още Свилен Крайчев и допълни: “При корабите намалението е около 20 процента, при контейнерите е по-различно. 12 процента е спада на контейнерните превози във Варна, но пък в Бургас има увеличение с 10 на сто”.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg