• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Отбелязваме 122 години от създаването на Щаба на ВМС
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Нашето Адмиралтейство винаги символизира единното и умело ръководство на бойните сили, отбелязва командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов

  Отбелязваме 122 години от създаването на Щаба на Военноморските сили. Началото му е положено на 1 януари /по стар стил/ или на 13-и януари /по нов стил/ 1889 година, с указ на княз Фердинанд. Тогава е създадено Управление на флота, в което се сливат Управлението на Дунавската флотилия и на Морската част, припомня Радио Варна.

  “Преминавайки през много трансформации и организационни промени, в мир и в бран, нашето Адмиралтейство винаги символизира единното и умело ръководство на бойните сили, призвани да защитават независимостта и националните ни интересите в морските пространства на България”, това се казва в поздравлението на командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов по повод годишнината на Щаба.

  “От името на командването на Военноморските сили и от свое име най-сърдечно ви поздравявам по случай 122-ата годишнина от създаването на Щаба на Военноморските сили”, се казва в обръщението на началника на Щаба кап.I ранг Камен Кукуров към всички офицери, старшини и матроси.

  “От далечната 1899 година, когато е създадено Управлението на флота във Варна, до днес тази командна и управленска институция е преминала през много промени, трансформации и структури. Но винаги – в години на мирно развитие или във времена на бран, Щабът на българския военен флот е символ на единно и умело ръководство на подчинените бойни сили и средства, а хората, които служат и работят в неговите структури, с чест и достойнство изпълняват своя войнски и граждански дълг.

  Вие сте наследници на тяхното дело, продължители на традициите и добродетелите, завещани от тези храбри и отдадени безрезервно на военноморското дело и на любовта към България мъже и жени.

  Бъдете достойни следовници, съхранявайте и обогатявайте тяхното наследство в името на Военноморските сили, на Българската армия и за просперитета и благоденствието на Родината!

  Желая ви добро здраве, оптимизъм и енергия за нови успехи!”, казва още кап.I ранг Кукуров.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg