• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нова лява партия представи Красимир Янков
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БГНЕС

  Следвайки принципите си, напуснахме ПГ на БСП, за да останем социалисти, заяви той

  Създадохме нов ляв политически проект – ПП „Българска прогресивна линия“, обяви в парламента независимият депутат Красимир Янков.

  „Със своята работа в Народното събрание, участието в дебатите, парламентарния контрол и внесените законопроекти, работихме за отстояване на парламентаризма. Следвайки принципите си, напуснахме ПГ на БСП, за да останем социалисти. За всички последващи действия получихме подкрепа от все повече хора, желаещи промяна. Затова създадохме новия ляв политически проект“, посочи в изявлението си от трибуната депутатът.

  Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглиха от кампанията за лидер в БСП, тъй като не бе ясно колко социалисти имат право да гласуват на тези избори. След 50-тия конгрес на левицата заедно с тях ПГ на „БСП за България“ напуснаха и народните представители Димитър Стоянов, Лало Кирилов и Георги Андреев.

  Всички, без Жаблянов, напуснаха и партията.

  В декларацията си от трибуната на парламента Янков призова президентът да определи дата за изборите максимално отдалечена във времето. Той се обяви против промени в Изборния кодекс, свързани с въвеждане на форми на гласуване, които не са традиционни за нас.

  „Това Народно събрание ще остане в историята с бойкота на нормалното функциониране на парламентарната дейност от опозицията и пълната липса на желание за диалог от страна на мнозинството“, изтъкна независимият депутат.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg